A Miskolci Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság kedden elrendelte egy 24 éves  férfi és fiatalkorú társa  letartóztatását.

A nyomozás adatai szerint 2019. július 6-án délután, a férfi és 16 éves társa a kerítésen átmászva bementek egy időskorú, 78 éves asszony szentistváni lakásának portájára majd a lakóházba, ahol a sértettet az ágyra lökték és pénzt követeltek tőle. A gyanúsítottak szavaiknak nyomatékot adva egy párnát nyomtak a sértett arcára, aki azonban így sem volt hajlandó elárulni, hogy hol tartja a pénzét, ezért az elkövetők pár perc elteltével cselekményükkel felhagytak és kénytelenek voltak üres kézzel távozni a helyszínről.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság az elkövetőket a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének kísérletével gyanúsítja, mely bűncselekmény 5-10 évig, a fiatalkorú gyanúsított esetében 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A Miskolci Járásbíróság az ügyészi indítványban foglaltakkal egyezően állapította meg, hogy a különös tárgyi súlyú bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható elkövetők esetében fennáll a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye, ezért a letartóztatásuk elrendeléséről döntött.

Hozzászólások lezárva.