A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára a nyomozási bíró egy hónapi időtartamra letartóztatásba helyezte azt a szerb férfit, aki gépkocsija csomagtartójában próbált migránsokat Magyarország területére csempészni.

A gyanú szerint a férfi 2018. október 5. napján, délután jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére, a Röszke autópálya határátkelőhelyen az általa vezetett szerb honosságú személygépkocsival. A beléptetéskor elrendelt járműellenőrzés során az autó csomagtartójában megbújva megtaláltak két török állampolgárt, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélyére figyelemmel indítványozta a letartóztatás egy hónapra történő elrendelését.

A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, döntése azonban nem emelkedett jogerőre, figyelemmel arra, hogy a terhelt és védője a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

Hozzászólások lezárva.