A Csongrád Megyei Főügyészség indítványára, a nyomozási bíró egy hónapi időtartamra letartóztatásba helyezte azt a szerb férfit, aki szombat reggel mintegy 20 kg marihuanát próbált meg Magyarország területére csempészni.

A gyanú szerint a férfi 2018. október 13-án reggel 7 órakor jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a Röszke autópálya határátkelőhelyen, a felesége tulajdonát képező személygépkocsit vezetve. Az útlevél ellenőrzést követően másodlagos vizsgálatra került sor, melynek során a gépjármű átvizsgálásánál segédkező kábítószerkereső kutya kábítószer jelenlétét jelezte, ezért a gépkocsi alvázán található műanyag rugók eltávolításával láthatóvá vált, hogy az alvázba csomagokat rejtettek el. A rejtekhelyről összesen 36 csomag, 20 kg növényi törmelék került elő. A gyorstesztek elvégzését követően megállapították, hogy a csempészett anyag kannabiszt tartalmaz, amely kábítószernek minősül. A gyanúsított által Magyarország területére csempészni szándékozott kábítószer mennyisége meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

A főügyészség a különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt indult eljárásban a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapi időtartamra történő elrendelésére.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a főügyészség indítványának helyt adott és elrendelte a férfi letartóztatását.

 

Hozzászólások lezárva.