A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a 23 éves gyanúsítottnak a letartóztatását, aki a szabadságvesztésének letöltése után követett el újabb bűncselekményeket.

A gyanúsított 2020. június 30-án, Salgótarjánban ellopott egy katalizátort. Július 12-én egy salgótarjáni lakásba akart bemenni úgy, hogy az ablakba többször beleütött, illetve a bezárt ajtóba belerúgott, azonban a lakásba nem jutott be.

A gyanúsított néhány napra rá az ajtót befeszítve bement a testvére által lakott albérletbe is, onnan elvitte a tulajdonos gáztűzhelyét és gázpalackját, valamint a testvére 150.000 forint készpénzét. A férfi július 23-án egy salgótarjáni ingatlan konyhaablakát betörte, majd a lakásból ellopott egy villanytűzhelyt.

A férfit végül a július 25-i cselekménye után vették őrizetbe. A gyanúsított Salgótarjánban, az utcán szóváltásba került egy nővel, majd a bordájánál megrúgta, a földre kerülő sértettet fa szerszámnyéllel ütlegelte, állon rúgta, és a helyszínről elszaladt. A bántalmazás következtében a sértett állkapocscsont-törést szenvedett.

A férfi ellen lopás, magánlaksértés, súlyos testi sértés és garázdaság bűntette miatt folyik a nyomozás.

A gyanúsított 23 éves kora ellenére többször volt már börtönben, legutóbb ez év áprilisában szabadult. Cselekményeit többszörös visszaesőként követte el, vele szemben bíróságon, és a rendőrségen is több eljárás folyik.

A Salgótarjáni Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyetértve a bűnismétlés veszélyének megakadályozása érdekében egy hónapra elrendelte a terhelt letartóztatását. Az erről szóló végzés jogerőre emelkedett.

 

Hozzászólások lezárva.