A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára a nyomozási bíró elrendelte annak a többszörös visszaeső férfinak a letartóztatását, aki több gépkocsit is feltört Salgótarjánban.

A 40 éves gyanúsított 2018. október 11-én, délután, Salgótarjánban egy személyautó ablakát betörte, és a járműből ellopta a tulajdonos táskáját a benne lévő mobiltelefonnal és személyi okmányokkal, 250.000 forint készpénzzel és bankkártyákkal együtt, összesen 300.000 forint kárt okozva. A gyanúsított az eltulajdonított táskát a készpénz és a mobiltelefon kivételével a közeli temetőben eldobta.

A férfi október 1-jén és 25-én éjjel is feltört egy helyi járatú autóbuszt annak telephelyén úgy, hogy a vezető oldali ablakot kiütötte, de a járműben egyik alkalommal sem volt érték, így nem tulajdonított el semmit.

Végül 2018. november 3-án, ugyancsak a megyeszékhelyen az elkövető ismét feltört egy személygépkocsit, annak utas oldali háromszög ablakát betörve, majd a járműből 150 eurót, 10 dollárt és 30.000 forint készpénzt, valamint egy FM transzmittert lopott el, összesen 83.000 forint kárt okozva.

A gyanúsítottat november 4-én a lakhelyén elfogták a rendőrök, ám amikor megbilincselték, egy kitört ablakon át kiugrott az épületből és elszaladt. Az intézkedő rendőrök mintegy 150 méter megtétele után tudták csak elfogni.

A férfi többször volt már büntetve vagyon elleni bűncselekmények miatt, többszörös visszaesőnek minősül, a fenti bűncselekmények elkövetésének idején is nyomozás folyt ellene más ügyben.

Az előéletére, a büntetőeljárás előtt és az eljárás során tanúsított magatartására, valamint a bűncselekmények jellegére, indítékára tekintettel a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája – osztva az ügyészség álláspontját – megállapította, hogy a személyi szabadságot érintő bírói engedélyes kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok távoltartással, illetve bűnügyi felügyelettel nem biztosíthatók, így a gyanúsított jelenlétének biztosítása, illetve a bűnismétlés megakadályozása érdekében az elkövető letartóztatását rendelte el.

Hozzászólások lezárva.