Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság elrendelte egy székesfehérvári férfi  letartóztatását, aki Komárom-Esztergom és Fejér megyében több betörésben vett részt a két társával, akikkel közel 27 millió forint értékű készpénzt és ékszereket tulajdonítottak el.

A három elkövető megállapodott abban, hogy lakásbetöréseket fognak elkövetni úgy, hogy a helyszínekre a székesfehérvári férfi szállítja a társait, és figyeléssel biztosítja a lopást.

Az elkövetők 2017. december 13-17. napja között két ácsi családi házba a bejárati ajtó felfeszítésével mentek be, ahonnan 750.000 forint készpénzt, és 20.000 forint értékű ékszereket loptak el. A tolvajok 2017. december 16. napján egy nagyigmándi családi házba a teraszajtó befeszítésével jutottak be, majd onnan 560.000 forint értékben ékszereket és készpénzt vittek el.

A betörők 2017. december 20. napján egy szomori, és egy táti családi ház bejárati ajtaját feszítették be, a szomori házból 20.00 forint értékű ékszert és 160.000 forint készpénzt, míg a táti házból karórát, ékszereket és eurót vittek el, összesen 444.000 forint összegben.

Az elkövetők végül 2018. január 08. napján, a délutáni órákban, egy csóri családi házba törtek be, ahonnan egy széfet, és a benne lévő 25.000.000 forintot lopták el.

A bíróság megállapította, hogy az ügyészség indítványa megalapozott, mert fennáll annak a veszélye, hogy a székesfehérvári férfi szabadlábon hagyása  esetén az eljárás eredményességét veszélyeztetné, továbbá fennáll a bűnismétlés veszélye is, ezért a letartóztatást egy hónap időtartamra elrendelte. A letartóztatást elrendelő végzést az ügyész, a gyanúsított és védő tudomásul vették.

A letartóztatott székesfehérvári férfi társai közül az egyik férfi – más ügyben – már letartóztatásban van, míg a másik férfi – szintén más ügyben – bűnügyi felügyelet alatt áll.

Hozzászólások lezárva.