A Nógrád Megyei Főügyészség egy 55 éves drégelypalánki nő letartóztatására tett indítványt, aki megfenyegette élettársát, hogy megöli, majd egy késsel meg is szúrta őt.

A rendelkezésre álló adatok szerint a pár tíz éve él élettársi kapcsolatban a nő ingatlanában. Mindketten italozó életmódot folytattak, gyakran veszekedtek, a hevesebb veszekedések alkalmával a férfi a házat gyakran elhagyta és az utcán parkoló személygépkocsiban töltötte az éjszakát.

2019. február 10-én napközben is italoztak, majd a délutáni órákban közöttük szóváltás alakult ki. A gyanúsított azt sérelmezte, hogy a gépkocsijuk üzemképtelenné vált, illetve az éppen arra járó szomszédot is trágár szavakkal illette. A férfi az idős nő védelmére kelt, mire a gyanúsított mindkettőjüket megöléssel fenyegette meg. A hangos kiabálás közepette magához vett egy kést is, azzal többször is megjelent az utcán, illetve magából kivetkőzve a gépkocsit ütötte és rugdalta, miközben a férfit többször is megöléssel fenyegette meg, de ezután visszament a házba.

19 óra körül a gyanúsított egy késsel a kezében ismét a ház előtt parkoló autóhoz ment, hogy a férfit a házba behívja. A sértett nem ment be vele, ezért a nő azt kezdte kiabálni, hogy megöli, leszurkálja, majd a nála lévő késsel a felső teste bal oldalán meg is szúrta a férfit.

A sértett a szúrás következtében vérezni kezdett, de saját lábán a közelben lévő telefonfülkéhez ment, és orvosi segítséget kért.

A bántalmazás következtében a férfi a mellkas bal oldalán, a hátsó hónaljvonalban, az egyik borda magasságában szenvedett nyolc napon belül gyógyuló szúrt sérülést. Az okozott szúrt sérülés közelében hasi szervek találhatóak, így amennyiben nagyobb erővel történik a szúrás, akkor a testüreget megnyitó, belső szervsérüléssel járó, akár halálos sérülést is okozhatott volna az elkövető.

A Salgótarjáni Járásbíróság – az ügyészi indítványnak helyt adva, a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében – egy hónapra elrendelte a nő letartóztatását.

A bíróság végzése ellen a gyanúsított fellebbezést jelentett be, azonban fellebbezésének nincs halasztó hatálya, így azonnal rács mögé került.

Hozzászólások lezárva.