A Veszprémi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt őrizetbe vett két várpalotai férfi letartóztatását indítványozta a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírójánál.

A megalapozott gyanú szerint az idősebb, 29 éves elkövető 2020. július 9-én hajnalban, az egyik berhidai autóbuszmegállóban szólította fel a hazafelé tartó 16 éves sértettet, hogy adja oda neki a mobiltelefonját. Ezt olyan fenyegetően tette, hogy a fiatal fiú félelmében átadta a készüléket, majd amikor vissza akarta kérni, a férfi egy zsebkést vett elő és közölte, hogy nem fél a börtöntől, nem adja vissza a telefont.

Ezek után a sértett az elkövetővel a faluközpontba tartott, ahol a mobilját mégis visszakapta. Itt találkoztak a másik gyanúsítottal, egy 21 éves férfival. Röviddel a találkozást követően az idősebb férfi újból elkérte a telefont, amelyet a sértett a történtek miatt átadott, majd amikor próbálta visszakérni, a fiatalabb férfi megfenyegette, hogy előveszi a kést. Ennek hatására a sértett már nem tett több kísérletet a telefon visszaszerzésére.

A gyanúsítottak büntetett előéletűek és jelenleg mindkettőjükkel szemben több más büntetőeljárás is folyamatban van.

Az ügyészség indítványa szerint mindkét elkövetővel szemben fennáll a szökés veszélye és ezért, valamint az eljárás megnehezítése és a bűnismétlés megakadályozása érdekében indokoltnak látta az elkövetők letartóztatásának elrendelését.

A bíróság az ügyészség indítványával egyetértve a két gyanúsított letartóztatását egy hónapra elrendelte. A védelmi fellebbezések miatt a végzés nem végleges.

Hozzászólások lezárva.