A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a letartóztatását indítványozta annak a két szerb férfinak, akik kedden három iráni személynek nyújtottak segítséget ahhoz, hogy Szerbia területéről Magyarországra belépjenek.

A gyanú szerint a húsz és huszonkét éves elkövetők 2018. július 30-án, ismeretlen megbízójuk utasítására, Szerbiában két gépkocsival a szerb-magyar határ közelébe mentek. Az egyik gyanúsított a kocsijában három iráni személyt szállított. A gyanúsított őket a határ szerb oldaláig vitte, ahol kiszállította őket, hogy gyalogosan menjenek át a zöldhatáron. A rendőri jelenlét miatt a szállított személyek a zöldhatáron átmenni nem tudtak, ezért a másik gyanúsított felvette őket a kocsijába és a határ egy másik részéhez vitte őket. Az iráni állampolgárok ekkor megint megpróbáltak gyalog átmenni a zöldhatáron, azonban a magyar rendőrök őket elfogták. A két gyanúsított eközben gépkocsival átlépte a határt, a rendőrök őket is elfogták.

A gyanúsítottak tisztában voltak azzal, hogy az iráni személyek a szerb-magyar határt jogellenesen kívánják átlépni, őket a gyanúsítottak az Európai Unió területére kívánták szállítani.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt folyamatban lévő nyomozásban a gyanúsítottak letartóztatását indítványozta, szökés, elrejtőzés, valamint annak a veszélye miatt, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a bizonyítási eljárást veszélyeztetnék.

A Szegedi Járásbíróság a gyanúsítottak letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte.

 

Hozzászólások lezárva.