A Tatabányai Járási Ügyészségnek a minősített rablás bűntette miatt indult ügyben tett indítványára a nyomozási bíró három hónappal meghosszabbította annak a három férfinak a letartóztatását, akik a sértettet a saját lakásában támadták meg, egyikük a lakás ajtaját berúgta, majd két férfi a sértettet az ágyra szorítva lefogta, tőle készpénzt és tabletet vettek el erőszakkal.

Az indítvány szerint az egyik férfi eladta a tabletjét a sértettnek, akit 2020. augusztus 12-én délután telefonon felhívott, a tablet visszaadását és azon felül 15.000,- Ft fizetését követelte bántalmazás kilátásba helyezésével. A sértett a követeléstől elzárkózott, ezért a férfi két további társát bujtotta fel arra, hogy szerezzék vissza a tabletet és a követelt pénz átadására kényszerítsék.

Az elkövetők aznap este megjelentek a sértett tatabányai lakása előtt.  Miután kopogtatásukra sértett az ajtót résnyire kinyitotta, az egyik férfi az ajtót berúgta, és benyomta. A lakásba behatoló két férfi a sértettet lefogták, egyikőjük háromszor homlokon ütötte, miközben mindketten kiabálva követelték tőle a tablet és készpénz átadását. Az egyik férfi a sértetten lévő nadrág zsebéből  2.500 Ft-ot, a sértett kistáskájából 15.000 Ft-ot vett ki, a rablók magukhoz vették a tabletet, ezután távoztak a lakásból. A készpénzt és a tabletet a lépcsőház előtt figyelő megbízójuknak átadták. A tatabányai rendőrök a sértett bejelentését követő 10 perc múlva az elkövetőket elfogták.

Az ügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája a három férfi letartóztatását  2020. augusztus 14-én rendelte el az eljárás megnehezítésének, meghiúsításának, valamint a bűnismétlés veszélye miatt.

Az ügyészség indítványára a bíróság a három férfi letartóztatását három hónappal, azaz 2020. december 14-ig meghosszabbította.

Hozzászólások lezárva.