A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak a férfinak, aki egy mobiltelefon miatt támadt rá a sértettre, a bántalmazás után pedig fel akarta gyújtani.

A megalapozott gyanú szerint az ittas férfi 2019. szeptember 8-án, 14 óra után, megjelent egy Süttőn található telken, fejszével és egy gyúlékony anyaggal előzőleg megtöltött flakonnal a kezében. A célja az volt, hogy az előző nap eltűnt mobiltelefonját a sértetten számon kérje. Amikor a gyanúsított a helyszínre ért, szó nélkül a sértetthez lépett, több alkalommal megrúgta, ököllel megütötte.  Majd a kezében lévő fejszével a sértett felé hadonászott, melynek során a sértett jobb kézfejét megsértette.

A férfi, miközben bántalmazta a sértettet, a „megöllek”, „kinyírlak” kifejezéseket kiabálta és a telefonjának holléte felől kérdezte. Ezután a gyanúsított a magával hozott flakonból gyúlékony anyagot locsolt szét a pincében, illetve a sértett fejére és ruházatára. A zsebéből elővette az öngyújtóját, és azt szikráztatta, miközben továbbra is a „megdöglesz” kifejezés használatával fenyegette a sértettet. Egy jelenlévő férfinak sikerült kilöknie az öngyújtót a gyanúsított kezéből, így a sértettnek el tudott menekülni a helyszínről.

A sértett a bántalmazás következtében bordatörést, test szerte zúzódást, jobb kézháton pedig vágott sebet szenvedett el.

Az ügyészség indítványára a nyomozási bíró az elkövető letartóztatását 2019. szeptember 11. napján rendelte el, ennek határidejét legutóbb 2020. január 11. napjáig hosszabbította meg.

Az ügyészség indítványára a nyomozási bíró a gyanúsított letartóztatásának határidejét kettő hónappal, 2020. március 11. napjáig meghosszabbította, mert a gyanúsítottal szemben a bűnismétlés veszélye továbbra is fennáll, továbbá megalapozottan feltehető az is, hogy a tanúkat megfélemlítené, jogellenesen befolyásolná és ezzel a bizonyítást veszélyeztetné.

 

Hozzászólások lezárva.