A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványára a nyomozási bíró meghosszabbította annak a két férfinak a letartóztatását, akik komáromi otthonukban, 2020. június 17. napján a késő esti órákban halálra verték a sértettet.  

A megalapozott gyanú szerint az ittas férfiak 2020. június 17-én, este, komáromi otthonukban együttesen bántalmazták, ütlegelték, rúgták a sértettet. A bántalmazás következtében a sértett többszörös törések és a kialakuló belső vérzések miatt a helyszínen meghalt.

A két férfit halált okozó testi sértés bűntettének elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó hatóság. Mindkét gyanúsított büntetett előéletű, megélhetést biztosító jövedelemmel nem rendelkeznek.

A gyanúsítottak letartóztatását az ügyészség indítványára 2020. június 23. napján rendelte el a bíróság.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványával egyezően a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsítottak letartóztatását további három hónappal meghosszabbította. Velük szemben ugyanis megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra kerülésük esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követnének el, továbbá az egyik gyanúsított vonatkozásában az is, hogy a büntetőeljárásban megszökne, elrejtőzne.

Hozzászólások lezárva.