A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványozta a letartóztatás határidejének meghosszabbítását annak a nyolc hónapja fogva lévő férfinak a vonatkozásában, aki Tatabánya egyik buszmegállójában nyakon szúrta alkalmi ismerősét.

Az elkövető 2018. június 9-én éjjel 1 óra körüli időpontban, kábítószer hatása alatt, egy tatabányai buszmegállóban előzetes szóváltást követően egy alkalommal, közepes erővel nyakon szúrta a nála lévő 6 cm pengehosszúságú késsel a sértettet, és ezzel neki 8 napon belül gyógyuló, mély sebet okozott.

A sértett nyaki sérülését okozó szúrás alkalmas volt halál előidézésére.

A gyanúsított letartóztatását a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványa alapján a Tatabányai Járásbíróság 2018. június 11-én rendelte el, majd legutóbb 2019. március 11-ig meghosszabbította, mert fenn állt a bűnismétlés veszélye.

Az ügyészség indítványt tett arra, hogy a bíróság a gyanúsítottat telekommunikációs eszköz használatával hallgassa meg, és a letartóztatás határidejét újabb kettő hónappal hosszabbítsa meg.

A Tatabányai Járásbíróság az ügyészség indítványainak helyt adott, ezzel egyrészt költségkímélő módon a gyanúsítottat úgy hallgatta meg, hogy a terhelt személyes előállítására nem volt szükség, másrészt a gyanúsított letartóztatását 2019. május 11-ig meghosszabbította.

 

Hozzászólások lezárva.