A Székesfehérvári Járási Ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmények miatt indítványt tett annak a férfinak a letartóztatása meghosszabbítására, aki három hónapon belül egy rablást és további lopásokat követett el Székesfehérváron.

A megalapozott gyanú szerint a 21 éves székesfehérvári férfi 2020 márciusában egy ruházati üzletből 10 000 Ft körüli összegben pólót és cipőt, egy drogériából közel 35 000 Ft értékben parfümöket, valamint egy élelmiszerüzletből körülbelül 5000 Ft összegben csokoládét akart lopni, de a biztonsági szolgálat minden esetben észlelte cselekményét, így azok kísérleti szakban maradtak.

Ezt követően a férfi 2020 május végén és június elején egy székesfehérvári boltból két alkalommal vitt el különböző parfümöket mintegy 45 000 Ft értékben.

A férfi 2020. június 14-én egy benzinkútról 2800 Ft értékben szeszes italt és jégkrémet akart eltulajdonítani, azonban az eladó a cselekményét észrevette és megkérte, hogy adja vissza a termékeket. A gyanúsított nem tett eleget a felszólításnak, megrúgta és megütötte a férfit, majd elfutott.

A férfi végül ismételten egy drogériából próbált meg 16 000 Ft körüli összegben borotválkozási termékeket elvinni, de a biztonsági kapu jelzett, amikor távozni szándékozott az üzletből. Az elkövető ekkor felhagyott a cselekményével, a termékeket visszatette, a biztonsági személyzet tagját félrelökte és elmenekült.

A gyanúsított többször volt büntetve, cselekményét felfüggesztett börtönbüntetés, valamint további, folyamatban lévő büntetőeljárások hatálya alatt állva, sorozatjelleggel valósította meg, így vonatkozásában a bűnismétlés veszélye fennáll.

Hozzászólások lezárva.