A Veszprém Megyei Főügyészség a letartóztatás meghosszabbítását indítványozta a 2018 szeptember elején, Badacsonyban elkövetett halált okozó testi sértés ügyében. A Veszprémi Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, és a kényszerintézkedés tartamát három hónappal meghosszabbította.

Az ügyben a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés bűntette miatt folytat nyomozást két gyanúsítottal szemben.

A rendelkezésre álló adatok szerint a két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2018. szeptember 8-án ittas állapotban, Badacsony egyik központi parkolójában, egy közlekedési konfliktus miatt kialakult vita során több alkalommal, testszerte megütötték és megrúgták a sértettet, aki a földre kerülve eszméletét vesztette és a helyszínen elhunyt.

A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően megállapította, hogy mindkét gyanúsítottnál fennáll a veszélye, hogy megszöknének, elrejtőznének, illetve szabadlábra kerülésük esetén a bizonyítást a tanúk megfélemlítésével, befolyásolásával veszélyeztetnék.  Ezen túl az egyik gyanúsított esetében attól is tartani lehet, hogy szabadlábra kerülve újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követ el.

Hozzászólások lezárva.