A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség a kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult ügyben a több, mint két kilogramm marihuána eladását követően elfogott férfiak letartóztatásának hosszabbítását indítványozta.

A gyanú szerint az egyik férfi 2019. április 10-én, 22 órakor, egy tatabányai aluljáróban 2.200 gramm marihuánát adott át társának azért, hogy Tatabányán továbbértékesítse. Megállapodásuk szerint az átvevő férfi az ellenértéket a kábítószer eladását követően fizette volna meg.

A vevő  a kábítószert a személygépkocsi csomagtartójába tette. Rövid idő múlva a nyomozó hatóság ellenőrizte a gépkocsit, és a kábítószert, valamint a gépkocsi utasterében egy üres cigarettás dobozban lévő 0,7 gramm kokain tartalmú port lefoglalta.

A nyomozó hatóság az eladó tatabányai lakásában 88,4 gramm, új pszichoaktív anyagot tartalmazó fehér port is lefoglalt. Az adásvétel során gazdát cserélt kábítószer meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát, annak 29,9-szerese.

A jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette öt évtől húsz évig, vagy életfogytig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Az ügyészség indítványára a nyomozási bíró az elkövetők letartóztatását 2019. április 12. napján rendelte el, ennek határidejét legutóbb 2020. január 12. napjáig hosszabbította meg.

Az ügyészség indítványt tett a letartóztatás határidejének három hónappal történő meghosszabbítására, mert a gyanúsítottakkal szemben a bűnismétlés veszélye továbbra is fennáll.

A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, így a két férfi letartóztatását, ülésen 2020. április 12. napjáig meghosszabbította.

Hozzászólások lezárva.