A Fejér Megyei Főügyészség indítványt tett annak a nőnek letartóztatására, aki egy korábbi agyvérzés miatt magatehetetlen párjára gyújtotta a házat.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított az élettársa fiával fennálló haragos viszonya miatt döntött úgy, hogy felgyújtja a mányi házat, ahol hárman éltek közösen.

A nő benzint vett a közeli töltőállomáson, majd azt szétlocsolta a ház földszintjén és tetőterében, és azt meggyújtotta, miközben tudta, hogy élettársa magatehetetlenül fekszik odabent.

A gyanúsított ezt követően távozott a helyszínről, a sértettet a tüzet észlelő szomszédok mentették ki, sérülést nem szenvedett.

A gyanúsított és a sértett családja között elmérgesedett viszony miatt a bűnismétlés, míg a cselekmény törvényi fenyegetettsége okán a terhelt szökésének, illetve elrejtőzésének veszélye is fennáll.

Mindezek okán az ügyészség előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványt tett a nő letartóztatására.

A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, és elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A döntés végleges.

Hozzászólások lezárva.