A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség előzetes letartóztatását indítványozta annak a győri férfinak, aki élettársát – nyilvános helyen is -– rendszeresen bántalmazta.

A megalapozott gyanú szerint a huszonhét éves, küzdősportot űző férfi 2018 januárjában meglátta egy üzletben élettársát, aki előle egy másik üzletbe menekült. Itt a gyanúsított – az alkalmazottak jelenlétében – ököllel megütötte a korábbi bántalmazások miatti félelmében az egyik sarokba húzódó hölgyet, majd őt a földre rántotta és végighúzta az üzlet folyosóján a kijárat felé. A bántalmazást egy jelenlévő, harmadik személy fékezte meg, akinek fellépésekor az elkövető még meg is rúgta a földön fekvő sértettet.

2018 februárjában a gyanúsított egy győri buszjáraton bántalmazta a sértettet és annak nyolc éves kislányát: marokra fogva kitépte a sértett haját a fejbőréből, majd az édesanyja védelmére kelő kislányt megütötte és el is lökte. Ezután a sértettet a hajánál fogva a busz padlójára rántotta, az ajtóhoz vonszolta és a kislány haját is megtépte.

Mindezt megelőzően 2017 őszén az elkövető elvette a sértett útlevelét és nem adta neki vissza, illetőleg novemberben hivatalos helyen is bántalmazta a hölgyet: őt elgáncsolta, a földön rángatta, haját tépte, megütötte.

A más ügyben elrendelt lakhelyelhagyási tilalom alatt álló elkövetővel szemben az ügyészség több indok miatt is szükségesnek látja a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelését. A gyanúsítottal szemben ezen eljáráson túl számos büntetőeljárás van folyamatban: kettő nyomozás, három ügy vádelőkészítő szakban van, míg további három a bíróság előtt folyik. Több eljárás tárgyát személy elleni erőszakos bűncselekmények képezik. Az eljárások egymást követő megindulásából a bűnismétlés veszélyére lehet következtetni. Emellett mind a sértett, mind a gyanúsított magatartásából látható, hogy a hölgy megfélemlítésnek van kitéve, így a bizonyítás megnehezítésének veszélye is fennáll.

A minősített testi sértés és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő eljárásban az elkövetőnek hat bűncselekményről kell számot adnia.

A kapcsolódó videó anyag letölthető innen.

Hozzászólások lezárva.