A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség előzetes letartóztatását indítványozta annak a két fiatalkorú fiúnak, akik 2017. október 7-ének éjjelén megvertek és megkéseltek egy hajléktalant Győrben.

Az indítvány szerint a két fiatal ittas állapotban ment oda a padon fekvő 53 éves hajléktalan férfihoz, akit arra szólítottak fel, hogy álljon fel és pakoljon ki. Ugyanakkor minderre időt sem hagytak és bántalmazni kezdték a sértettet: ütötték, rugdalták, majd földre kerülését követően taposták is.

A bántalmazás során a fiatalabb, 15 éves fiú elővette a nála lévő zsebkést, amellyel hat helyen megszúrta a sértettet. A szúrások a sértett mell- és hasüregébe hatoltak.

A bántalmazásnak egy járókelő vetett véget, aki rákiáltott a fiatalokra. Az elkövetők ezt követően a sértett értékeivel együtt elszaladtak a helyszínről.

A sértett életveszélyes állapotban került kórházba.

Az ügyészség indítványának indokai szerint tartani lehet attól, hogy az elkövetők – szabadlábon hagyásuk esetén – tanúkat félemlítenének meg, illetőleg újabb bűncselekményt követnének el. Emellett megállapítható, hogy egyikükkel szemben korábbi eljárások is folyamatban vannak. Mindezek miatt az ügyészség a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának elrendelésére tett indítványt.

Hozzászólások lezárva.