A Fővárosi Főügyészség indítványára a nyomozási bíró a mai napon egy hónapra letartóztatásba helyezte azt az ötvenhat éves, pestszentlőrinci férfit, aki múlt hét péntek délután a lakásuk lépcsőházában egy húsz centiméteres késsel – szóváltást követően – többször megszúrta szomszédját.

A szúrások a sértettet a nyakánál, a veséjénél és a hátán érték, továbbá a védekezése miatt a bal karján is metszett sérülések keletkeztek. Sérülései miatt azonnali életmentő műtéti beavatkozásra kórházba kellett szállítani.

A rendőrség a büntetlen előéletű elkövetőt emberölés bűntette kísérletének megalapozott gyanújával hallgatta ki, aki a bűncselekményt beismerte.

Az ügyészség az eljárásban a gyanúsított jelenlétének biztosítása, a lakókörnyezetében található esetleges tanúk megfélemlítésének, befolyásolásának veszélye, továbbá a sértettel régebb óta fennálló haragos viszonya miatti újabb bűncselekmény elkövetésének reális veszélye, azaz a megkezdett bűncselekmény befejezésének megakadályozása, érdekében indítványozta a férfi letartóztatását.

A nyomozási bíró az ügyészi indítványnak helyt adva a gyanúsítottat letartóztatásba helyezte. A végzés nem végleges  (a korábbi jogi elnevezés szerint nem emelkedett még jogerőre).

Az esettel kapcsolatos korábbi híranyag itt érhető el:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/tobbszor-megszurta-a-szomszedjat

Hozzászólások lezárva.