A Somogy Megyei Főügyészség ügyeletes ügyésze indítványt tett annak a tizenhét éves fiatalkorúnak a letartóztatására, aki egy kaposvári gyermekotthonban bántalmazta egyik társát.

A megalapozott gyanú szerint a fiatalkorú 2019 decemberében többször, minden ok nélkül, szórakozásból bántalmazta intézeti nevelt társát. A bántalmazások közül a 2019. december 29-eit a gyanúsított egyik társa videóra vette, melyet később megosztott az egyik közösségi oldalon is.

A nagy visszhangot kiváltó felvétel nyilvánosságra kerülése után a fiatalkorú gyanúsított megszökött. A kaposvári rendőrök rövid időn belül elfogták és vele – őrizetbe vétele mellett – aljas indokból, folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés bűntett kísérletének, valamint folytatólagosan elkövetett minősített személyi szabadság megsértése bűntettének megalapozott gyanúját közölték. Az esetet rögzítő felvételen jól hallható, hogy a videó készítője a bántalmazás folytatására tüzeli az elkövetőt, ezért a nyomozók őt is gyanúsítottként hallgatták ki.

Az ügyészség indítványának a Kaposvári Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott, és elrendelte a fiatalkorú gyanúsított letartóztatását azzal, hogy azt javítóintézetben kell végrehajtani.

Hozzászólások lezárva.