A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség önbíráskodás bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta egy harmincegy éves férfi letartóztatását, aki 2020. január 7-én egy Bács-Kiskun megyei községben a volt élettársát öléssel fenyegette, bántalmazta és 40.000 forint készpénzt szerzett tőle.

A megalapozott gyanú szerint a harmincegy éves férfi 2020. január 7-én, este, a volt élettársa lakóhelyén szidalmazta és bántalmazással fenyegette meg a három hónapos közös gyermeküket a kezében tartó sértettet, belerúgott a kiságyba, majd távozott. Ezután a férfi SMS-ben tett sértő megjegyzéseket, ami miatt a volt élettárs megkarcolta a férfi ház előtt álló autóját.

Emiatt a férfi visszament a sértett lakóházához, berúgta a bejárati ajtót és leszakította az ajtón lévő redőnyt. Majd a házba bejutva törni-zúzni kezdett, berendezési tárgyakat rongált, a tükrös szekrényt összetörte, a babavédő rácsot szétrúgta és a ventilátort földhöz vágta. Ezen kívül a férfi hosszan bántalmazta is a volt élettársát, tenyérrel és ököllel többször fejbe vágta. Az ütésektől földre kerülő sértett torkát és a testét megrúgta, fojtogatta, valamint egy virágcseréppel is megdobta.

A verés során az agresszív férfi az autóján a karcolással okozott kár megfizetését követelte, aminek a hatására a sértett átadott neki 40.000 forintot. A sértett – aki kérte a férfi megbüntetését – a bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett és a rongálások miatt 50.000 forint kára is keletkezett.

A kunszentmiklósi rendőrök másnap, január 8-án őrizetbe vették a férfit és önbíráskodás bűntettén kívül súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, valamint magánlaksértés és rongálás vétsége miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A rendőrség kezdeményezte a gyanúsított letartóztatását is.

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását, ugyanis tartani kell attól, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a sértettet újból bántalmazná, a fenyegetéseit beváltaná, így a bűnismétlés veszélye a letartóztatás elrendelését indokolja.

A Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója január 10-én az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A döntés ellen a gyanúsított fellebbezett.

Hozzászólások lezárva.