A biztonsági őrként dolgozó vádlott a vád szerint tavaly júniusban bántalmazta a Ligetvédő csoport egyik aktivistáját. Az ügyészi indítvány alapján a bíróság vele szemben nem jogerősen 250 óra közérdekű munka büntetést szabott ki.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség 2017 augusztusában benyújtott vádirata szerint a vádlott biztonsági őrként dolgozott a Városligetben, a Közlekedési Múzeum bontási munkálatai miatt lezárt építési területen.

A Városliget megújításáért projekt ellen tiltakozó „Ligetvédő” csoport egyik aktivistája 2016. június 30-án délelőtt tiltakozásképpen felmászott a már bontás alatt álló épület tetejére. A biztonsági őrök felszólították, hogy hagyja el a tetőt, a férfi azonban ennek nem tett eleget. Emiatt szóváltás alakult ki közöttük, amelynek során a szintén a tetőn tartózkodó vádlott ököllel gyomron ütötte a sértettet, aki az ütéstől a földre esett és nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A kerületi ügyészség a fenti tényállás alapján a biztonsági őrként dolgozó férfit garázdaság vétségével, valamint könnyű testi sértés vétségével vádolta.

Az ügyben eljáró Pesti Központi Kerületi Bíróság a kerületi ügyészség vádiratával egyezően állapította meg a tényállást, és ezért – tárgyalás mellőzésével hozott végzésével – a vádlottal szemben 250 óra közérdekű munka büntetést szabott ki.

A döntés nem jogerős.

Hozzászólások lezárva.