A Kecskeméti Járási Ügyészség lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette, valamint lopás vétsége miatt vádat emelt egy kecskeméti kamionsofőr ellen, aki 2019 augusztusában pumpákat lopott egy kecskeméti raktárból, de az otthonában és az autójában engedély nélkül fegyvereket és lőszert is tartott.

Az 55 éves kecskeméti férfi kamionsofőrként dolgozott, amikor 2019. augusztus 14. napja előtt a munkavégzése során egy kecskeméti üzem raktárához hajtott. Itt a leparkolt kamionban lévő élelmiszer dobozokba, illetve a kamion felső ágyába elrejtett 7 darab defektjavító pumpát összesen több mint 424.000 forint értékben. Ezután a vádlott a lopott pumpákkal együtt elhajtott az üzem területéről.

A rendőrség 2019. augusztus 14-én házkutatást tartott a vádlott kecskeméti ingatlanán, amely során a lopott pumpák közül kettő előkerült, amiket a rendőrök le is foglaltak. A vádlott később a többi lopott pumpát is bevitte a rendőrségre, így a lopással okozott kár megtérült.

A házkutatás során a vádlott ingatlanán és az autójában a pumpákon kívül engedély nélkül tartott lőfegyvereket és lőszereket is lefoglaltak. Az egyenruhások összesen három darab pisztolyt, egy revolvert és tizenkét darab töltényt foglaltak le.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettén kívül lopás vétségével is vádolja. Az ügyész felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a büntetlen előéletű, a bűncselekményt beismerő vádlottal szemben. Az ügyészség indítványozta azt is, hogy a bíróság a lefoglalt lőfegyvereket és lőszereket kobozza el. A vádlott bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog határozni.

Hozzászólások lezárva.