A férfi egy zuglói lottózóból akart bűncselekménnyel pénzt szerezni, az eladó azonban beindította a riasztót, így nem járt eredménnyel; a kerületi ügyészség bíróság elé állította a terheltet, 1 év 6 hónap börtön ítélték.

A vád szerint egy 19 éves férfi 2019. június 11-én, a délelőtti órákban bement a XIV. kerület, Erzsébet királyné útján található lottózóba, azért, hogy pénzt szerezzen. A férfi a nála lévő tapétavágó kést ráfogta az eladóra, akit megfenyegetett és pénzt követelt. A sértett megnyomta a pánikgombot, amely megszólaltatta a riasztót, így a terhelt elmenekült.

A férfi a rendőrségi körözés hatására feladta magát.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a gyanúsítottat felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt nyolc napon belül bíróság elé állította, a vádat a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség szakosított csoportja képviselte.

A bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki vád szerint és őt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre, valamint 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet nem jogerős, ellene az ügyészség súlyosításért fellebbezett.

A Rendőrség által korábban közzétett fénykép ezen az útvonalon érhető el:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/elfogtak-a-ferfit-aki-egy-lottozot-akart-kirabolni

Hozzászólások lezárva.