A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség hamis vád bűntette miatt vádat emelt egy büntetett előéletű negyvenéves nővel szemben.

A vádirat szerint a vádlott 2018. január 5-én, este, magánéleti problémái miatt, egy borsodi településen lévő otthonában, ittasan, egy késsel hasba szúrta magát. Miután a vádlott lánya anyja sérüléséről tudomást szerzett, rendőrségi bejelentést tett. A vádlott a helyszínre érkező  rendőröknek először a valóságnak megfelelően elmondta, hogy a sérülést önmagának okozta, azonban rövid idő elteltével a helyszíni orvosi ellátása közben, a járőröknek elkövetőként már az egyik férfi ismerősét jelölte meg, akiről azt állította, hogy meg akarta erőszakolni és ezen cselekménye közben okozta a hasi sérülését. A intézkedő rendőrök a vádlott állításait ellenőrizték és már az elsődleges adatgyűjtés során egyértelműen megállapították, hogy a nő által megnevezett férfi nem követett el bűncselekményt.

Miután a vádlottat a mentők kórházba szállították és ott a sérülését ellátták, tanúkihallgatása céljából felkeresték őt a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság nyomozói, akiknek egy újabb verziót adott elő és a késeléssel már egy másik férfit vádolt. A vádlott ezen nyilatkozata alapján a nyomozó hatóság ezt a férfit súlyos testi sértés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki. Utóbb bűncselekmény hiányában megszüntették vele szemben az eljárást, miután a nyomozás eredményeként kétséget kizáróan megállapítást nyert, hogy a nő önmagát szúrta meg.

Az ügyészség a nőt hamis vád bűntettével és büntetőeljárást eredményező hamis vád bűntettével vádolja és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak.

Hozzászólások lezárva.