A Siófoki Járási Ügyészség rablás bűntette miatt gyorsított eljárásban állított bíróság elé egy letartóztatásban lévő 23 éves férfit és 18 éves élettársát.

A vádlottak megállapodtak abban, hogy a fiatal női terhelt alkalmi szexpartnerétől akár erőszakot is alkalmazva pénzt szereznek.

A fiatal nő 2018. december 23-án az esti órákban találkozott a sértettel, akinek kocsijában egy az M7-es autópálya mellett félreeső helyen pénzért nemi aktusra került sor, majd a sértett a vádlottat vacsorázni és moziba vitte. A sértettel töltött idő alatt a nő végig telefonon keresztül kapcsolatot tartott társával, akinek jelezte, hogy a sértettnél körülbelül 60.000,-Ft készpénz van, így „le lehet húzni”.

Mozi után a sértett a nőt haza szállította, kérésére azonban a lakóházaktól kissé távolabb állt meg, ahol kis idő múlva megjelent a nő élettársa, az ügy másik vádlottja is. A férfi ekkor kérdőre vonta a sértettet, hogy mennyiért vitte el a társát, majd felszólította, hogy a nála lévő összes pénzt adja át, mert ha nem teszi, a helyszínre hívja a lány futtatóját, illetve szétveri a fejét. Fenyegetésének nyomatékot adva a férfi arcon is ütötte a sértettet, aki félelmében 67.000,-Ft készpénzt adott át.

A Siófoki Járásbíróság az ügyészségi indítvánnyal egyezően szabadságvesztés büntetést szabott ki a vádlottakkal szemben, a férfit három és fél év, míg a nőt három év börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet azonban nem emelkedett jogerőre, mivel az ügyészség súlyosításért, a vádlottak és védőik enyhítésért és más minősítés megállapítása miatt fellebbeztek. Az elsőfokú bíróság a vádlottak letartóztatását fenntartotta.

Hozzászólások lezárva.