A Győri Járási Ügyészség lopás vétsége és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy győri férfival szemben, aki női parókát viselve, magát nőnek kiadva valósított meg lopásokat idén tavasszal Győrben.

A harminc éves vádlott a vádirati tényállás szerint Győr belvárosában, hajnali időpontokban tett szexuális ajánlatokat a három, ittas állapotban lévő férfinak. A szórakozóhelyekről hazafelé tartó sértetteket először megszólította, majd volt, hogy megölelte, volt, hogy meglökte, ezt követően pedig eltulajdonította a pénztárcáikat az azokban lévő értékekkel. Az eltulajdonított tárcák helyére minden esetben egy-egy idegen pénztárcát rakott.

Az elkövető a három sértettnek összesen 35.000 forint kárt okozott.

A vádlott ezen felül elfogásakor metamfetamint tartott magánál.

Az ügyészség a letartóztatás hatálya alatt álló elkövetőt, mint különös visszaesőt három rendeli lopás vétségével és egy rendbeli kábítószer-birtoklás vétségével vádolja. Vele szemben négy és fél év szabadságvesztés is kiszabható. Tekintve, hogy cselekményeit korábbi, hasonló bűncselekmények miatt kiszabott, öt éves börtönbüntetésének feltételes szabadsága alatt követte el, várhatóan ezen feltételes szabadság megszüntetésére is sor kerül vele szemben.

Hozzászólások lezárva.