A két barát professzionális kannabisz-ültetvényt alakított ki, és kereskedett a marihuánával, egyiküknek emellett saját amfetamin gyűjteménye is  volt; a Fővárosi Főügyészség vádat emelt ellenük.

A vádirat szerint két barát, egy 28 és egy 29 éves férfi hosszabb ideje rendszeresen fogyasztottak marihuánát. A vádlottak a 2016. évben elhatározták, hogy kannabisz-ültetvényt létesítenek abból a célból, hogy biztosítsák a saját fogyasztásukat, és marihuánát értékesítve rendszeres bevételhez is jussanak. A két férfi az interneten tájékozódott a kannabisz-termesztésről, a megfelelő kellékeket és alapanyagokat – köztük a kannabisz-magvakat – Bécsben, illetve Budapesten vásárolták meg.

A 29 éves férfi a XVII. kerület, Határmalom úton bérelt egy műhelyt, amelyben a vádlottak magas technikai színvonalú ültetvényt alakítottak ki légszűrővel, világítással, automatikus hő- és páratartalom szabályozó egységgel. A barátok így magas gyantatartalmú növényeket termesztettek. Az értékesítést a vádlottak megállapodása alapján közvetlenül a 28 éves férfi végezte, aki a kannabiszon túl még amfentamin tartalmú tablettákat is szerzett be, és árult, illetve ilyen tablettákból tartott egy gyűjteményt is.

A rendőrség 2017 szeptemberében elfogta a vádlottakat, lefoglalta a készleten levő kábítószert és több mint nyolcszázezer forintot is.

A Fővárosi Főügyészség a férfiak ellen kábítószer kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken. A kábítószerkereskedelem bűntettét a törvény alapesetben nyolc évig terjedő, a 28 éves vádlottat érintően – a jelentős mennyiségű kábítószerre figyelemmel – húsz évig vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel fenyegeti.

A fiatalabb vádlott jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll.

A helyszínen készült felvételek az alábbiakban tekinthetők meg:

 

Hozzászólások lezárva.