A Tatabányai Járási Ügyészség két elkövetővel szemben társtettesként, kereskedéssel, bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt nyújtott be vádiratot, a két férfi közül az egyikkel egyezséget kötött a bűnösség elismeréséről, ennek részeként az ügyészség és az elkövető 6 év fegyházbüntetésben és 6 év közügyektől eltiltásban állapodott meg.

Egy férfi megegyezett az akkor a tatabányai lakásában házi őrizetben lévő vádlottal, hogy értékesítés és kisebb részben saját fogyasztás végett kábítószert, kannabiszt szereznek meg, amelyhez a vételárat egyikük biztosította.

A megállapodásnak megfelelően 2018. március 20. napjától 2018. május 8. napjáig a vádlottak naponta egyszer, de volt olyan, hogy naponta két alkalommal is legalább 20 gramm kannabiszt vásároltak Tatabányán 2.000,-Ft/gramm áron úgy, hogy a kábítószert megrendelték. A legtöbb esetben a szabadlábon lévő vádlott vette át és vitte el a kábítószert a házi őrizetben lévő férfihoz, annak tatabányai lakásába. Alkalmanként a vádlottak beszerzője személyesen szállította le az anyagot. A vàdlottak mindketten részt vettek a drog eladásában, a kàbítószert 2.500,-Ft/gramm áron értékesítették, így grammonként 500,-Ft jogtalan haszonra tettek szert. Emellett maguk is fogyasztottak belőle.

Az egyik vádlottal az ügyészség egyezséget kötött a bűnösség elismeréséről.

Az ügyészség a vádiratban előkészítő ülés keretében a megkötött egyezségben foglaltak jóváhagyását indítványozta, ennek részeként azt, hogy a bíróság a vádlottat 6 év fegyházbüntetésre, és 6 év közügyektől eltiltásra ítélje.

A másik vádlottal szemben az ügyészség arra tett indítványt, hogy ha a bűncselekmény elkövetését az előkészítő ülésen beismeri, úgy őt a bíróság 5 év fegyházbüntetésre, és 5 év közügyektől eltiltásra ítélje. Az ügyészség ezen túlmenően indítványt tett arra, hogy a bíróság a  bűncselekménnyel szerzett gazdagodást az elsőrendű vádlottól vonja el, azaz vele szemben 620.000 Ft.-,  vagyonelkobzást alkalmazzon.

Hozzászólások lezárva.