A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat egy 34 éves siófoki férfival szemben.

A vádlott 2018 nyarán Zamárdiban motorozott a 7-es számú főút egyik olyan szakaszán, ahová kerékpárral nem lehet behajtani. A vádlott látta, hogy a tiltó tábla ellenére a sértett és a férje vele azonos irányba kerékpározik, ezért miután beérte őket, számon kérte a két biciklist, hogy miért a főúton közlekednek. A sértett erre visszaszólt a vádlottnak, hogy törődjön a maga dolgával és haladjon tovább, mely miatt a vádlott indulatba jött, és a jobb lábával, nagy erővel belerúgott a sértett kerékpárjának első kerekébe, aki ennek következtében elesett.

A vádlott látta a sértett balesetét, ennek ellenére segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről. A sértett a baleset következtében könnyű sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben – akinek korábban már több közlekedési szabálysértése is volt – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtön fokozatú szabadságvesztés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban.

Hozzászólások lezárva.