A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve, folytatólagosan elkövetett zaklatás vétsége miatt vádat emelt egy többszörösen büntetett előéletű férfival szemben, aki sms-ben és közösségi oldalon küldött üzenetekben megfenyegette nőismerősét, mert egy nyomozás során tanúként terhelő vallomást tett rá.

A 39 éves román állampolgárságú, Kecskeméten élő férfi 2016 augusztusában amiatti felháborodásában, hogy a sértett nő rá és a sértett volt élettársára tanúként terhelő vallomást tett egy nyomozás során, fenyegető üzeneteket küldött nőismerősének sms-ben és az egyik közösségi oldalon.

Ezekben az üzenetekben, amik szerint „meg vannak számlálva a napjaid”, „te ezt a kihallgatást már nem fogod megérni”, „figyelj oda, merre jársz, mert megfogunk, az az utolsó napod lesz”, a vádlott a nő életének kioltását helyezte kilátásba. Nemcsak a nő telefonjára, hanem neki címezve, a nő akkori élettársa telefonjára is küldött üzenetet.

Ráadásul a vádlott a fenyegető üzenetek elküldésével egy időben kétszer is, 2016. augusztus 12-én késő este, majd másnap délután megjelent a sértett jakabszállási tanyájánál. Ekkor nem szólt ugyan a nőhöz, de megjelenését a sértett az ezt megelőzően küldött fenyegetések tükrében önmagában fenyegetésként élte meg.

Ezt követően a nő letiltatta a vádlott telefonszámát és a közösségi oldalon lévő profilját.

Az ügyészség a jelenleg más ügyben előzetes letartóztatásban lévő férfit személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve, folytatólagosan elkövetett zaklatás vétségével vádolja, amely a többszörös, különös visszaesőkre vonatkozó speciális szabályok miatt 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A vádlottal szemben az ügyészség börtönbüntetés kiszabására tett indítványt és arra, hogy tiltsák el a közügyek gyakorlásától.

A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

 

Hozzászólások lezárva.