A Tolna Megyei Főügyészség vádat emelt a Dunaföldváron 2013. május 1. napján történt emberölés ügyében. Egyik vádlott, akit korábban ugyanilyen bűncselekmény miatt már bebörtönöztek, az emberölés végrehajtója, míg a másik két személy az eset bűnpártolója. A holttestet 2016. február 14. napján találta meg a nyomozó hatóság egy dunaújvárosi pincében.

Az emberöléssel vádolt terhelt és a sértett korábbi jó viszonya ellenségessé vált, emiatt e vádlott elhatározta, hogy elégtételt vesz a sértetten, aki Dunaföldváron egyedül élt. A végrehajtás érdekében arra kérte egy börtönből ismert barátját, hogy figyelje a sértett lakását. Barátja a vádbéli nap éjszakáján arról tájékoztatta a vádlottat, hogy a sértett egyedül van otthon.

Az ügy harmadik elkövetője ekkor kapcsolódott a cselekményhez, ugyanis az általa vezetett gépkocsival, az emberölés vádlottjával együtt a helyszínre hajtottak. A gépkocsit vezető az autóban, míg a társuk a figyelés helyén maradt.

A vádirat szerint a vádlott indulatos állapotban ment be a házba, a sértettet nyomban torkon ragadta és mindketten a földre esve megfojtotta őt. Ezután a holttestet kivitte az ingatlanból és a gépkocsit vezető vádlott segítségével az áldozatot az autóba tették. Ezután mindhárman az emberölést végrehajtó vádlott édesanyjának dunaújvárosi, felújítási munkálatok alatt álló ingatlanához hajtottak. A sértett holttestét a ház pincéjében befedték építési törmelékkel, majd egy falat építve elrejtették.

Az emberölést végrehajtó vádlott a korábban figyelést és később segítést végző társának közreműködéséért átadta a sértett holttestéről levett arany láncot, később pedig a hallgatásáért 1.300.000,-Ft készpénzt is.

A vádlottak előzetes letartóztatásban várják a Szekszárdi Törvényszék előtti bírósági tárgyalást. A főügyészség az I. rendű vádlottal szemben fegyházban, a II. és III. rendű vádlottakat érintően pedig, börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

Hozzászólások lezárva.