A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy harminchárom éves keceli férfi ellen, aki 2017. október 3-án, hajnalban, Kecelen, betört felesége új élettársának otthonába és késsel többször megszúrta a férfit.

A vád szerint a vádlott és felesége házasságából hat gyermek született. Kapcsolatuk 2017 elején, elsősorban a vádlott italozása miatt, megromlott, ezért az asszony a gyermekekkel együtt elköltözött, és rövidesen élettársi kapcsolatot létesített egy másik keceli férfivel. A vádlott ezt nem akarta tudomásul venni, kérleléssel és fenyegetéssel próbálta elérni, hogy felesége visszaköltözzön hozzá.

A vádlott 2017. október 3-án, hajnali egy óra körül, ittasan és nyugtató gyógyszerek hatása alatt, magához vett egy törött hegyű kést, és elment felesége új otthonához, hogy bosszút álljon az asszony új élettársán. Átmászott a kerítésen, majd a bejárati ajtó hiányzó üvege helyén benyúlva kinyitotta a lakás bejárati ajtaját. Ezután a hálóhelyiségben alvó élettárshoz lépett és a késsel megszúrta a mellkasát. A felriadó férfi kérdőre vonta a vádlottat és felugrott az ágyból, mire a vádlott a késsel a kezében hátrálni kezdett. A hangoskodásra felébredő asszony a vádlottat az élettársa segítségével megkísérelte kilökdösni a lakásból, de a vádlott eközben a késsel több szúrást ejtett az élettárs arcán, felsőtestén és mindkét karján.

A sértett megpróbálta kivenni a kést a vádlott kezéből, de ez nem sikerült. Ekkor a kályháról felkapott egy vasfazekat és azt a vádlott fejéhez vágta. Ezután sikerült a vádlott kést tartó jobb kezét elkapnia, majd folyamatos dulakodás közben kikerültek az előszobába, ahol ráestek a kanapéra, miközben kölcsönösen ütlegelték egymást. Végül sikerült a férfinek kicsavarni a kést a vádlott kezéből, amit az asszony biztonságba helyezett, majd átszaladt a szomszédba segítséget kérni.

A kiérkező mentők a megkéselt férfit és a vádlottat kórházba szállították, majd utóbbit a rendőrök még aznap őrizetbe vették. Az élettárs a karjain, az arcán és a mellkasán nyolc napon belül gyógyuló, szúrt és metszett sérüléseket szenvedett. A késelés miatt a mellüreget is megnyitó életveszélyes sérülés is kialakulhatott volna, ennek elmaradása nem a vádlotton múlott. A vádlott a dulakodás során az asszonynak, illetve a jogosan védekező élettárs a vádlottnak nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozott. A megkéselt élettárs és az asszony magánlaksértés, illetve könnyű testi sértés miatt is kérték a vádlott megbüntetését.

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottat a főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletén kívül magánlaksértés bűntettével és könnyű testi sértés vétségével is vádolja. A vádlott bűnössége kérdésében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.