A Kecskeméti Járási Ügyészség fiatalkorúak ügyésze lopás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy fiatalkorúval és két felnőtt társával szemben, akik tavaly júniusban egy bácsalmási falatozóban felejtett pénztárcát a benne lévő több mint félmillió forinttal együtt meglovasítottak.

A 15 éves katymári nő 28 éves barátjával és 39 éves anyjával – az ügy II. és III. rendű vádlottjaival – 2018. június 4-én délben egy bácsalmási falatozó teraszán ebédelt. A szomszédos asztalnál egy futárszolgálat futára az ebéd végeztével elhagyta a falatozót és az autójával elhajtott, azonban a pénztárcáját, benne a személyes irataival, bankkártyájával, valamint a futárszolgálat 501.000 forintjával egy széken felejtette.

A pénztárcát a fiatalkorú anyja észrevette és átült erre a székre, majd a tárcát a táskájába rejtette. Mindennek 15 éves lánya és annak barátja is szemtanúja volt.

A vádlottak a falatozóból egy közeli utcába mentek, ahol a pénztárcát átkutatták és az abban megtalált készpénzt a fiatalkorú nő melltartójába rejtették, míg a tárcát az iratokkal együtt a férfi tette el. Időközben a pórul járt futár a rendőröket értesítette, így a három elkövetőt még hazaindulásuk előtt Bácsalmáson igazoltatták és az ellopott tárgyakat megtalálták náluk. A futárszolgálat félmillió forintos kára megtérült.

A bűncselekményt saját lányával együtt elkövető nő a szülői feladatából eredő kötelességét súlyosan megszegte és a nevelése alatt álló kiskorú erkölcsi fejlődését veszélyeztette.

A büntetlen előéletű fiatalkorút az ügyészség orgazdaság bűntettével, férfi társát bűnpártolás vétségével, míg a felnőtt nőt a lopás bűntette mellett kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja. Az ügyészség büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban a fiatalkorú próbára bocsátását és pártfogó felügyeletét indítványozza. A bűncselekmény nyomainak eltüntetésében segédkező férfivel szemben szintén próbára bocsátást, míg az anyával szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést indítványoz az ügyészség. A szabadlábon lévő vádlottak ügyében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.