A Pécsi Járási Ügyészség csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmény elkövetése miatt emelt vádat két férfi ellen, akik egy Pécs környéki kocsmában bántalmazták a sértettet.

A vádlottak egyikének a lánya, korábban élettársa volt a sértettnek, akivel haragos viszonyban volt, mert állítólagosan bántalmazta lányát.

Az apa elhatározta, hogy megkeresi a sértettet és számon kéri rajta korábbi viselkedését. 2018. júliusában a két vádlott, valamint további három, az eljárás során ismeretlenül maradt személy, gépkocsival a sértett lakásához ment, aki azonban nem volt otthon, ezért a közeli sörözőhöz indultak, mivel megtudták, hogy a sértett ott van.

Az öt férfi a kocsmában a sértetthez lépett, majd négyen ököllel ütni kezdték, míg ötödik társuk a pult elé állt, hogy a felszolgáló ne tudjon a sértett segítségére sietni. Az apa a férfit több alkalommal ököllel a fején és hátán megütötte, míg a másik vádlott egy viperával legalább 4-5 alkalommal ütött a sértettre, mely ütések következtében a vipera eltört.

A támadók folyamatosan ütlegelték a sértettet, miközben a felszolgáló megpróbált segítségért kiabálni.

Időközben a sörözőbe érkezett a vendéglő másik alkalmazottja is, aki felszólította a támadókat, hogy hagyják el a sörözőt. A két vádlott a társaikkal együtt a sértettet kihúzták az italbolt elé, ahol tovább folytatták a bántalmazását, azonban ekkor a sértettnek sikerült elszaladnia, miközben a kocsmából értesítették a rendőrséget.

Az elkövetők cselekménye a csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság, valamint a súlyos testi sértés bűntett kísérletének a megállapítására alkalmas.

Hozzászólások lezárva.