A Csongrádi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a harminckilenc éves férfival szemben, aki 2016-ban lakhelyelhagyási tilalom alatt megszökött, majd Csongrád megyében kültéri klímaegységeket, ereszcsatornákat lopott.

A vád szerint az elkövetővel szemben 2016 márciusában egy ellene folyó büntetőeljárásban lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a Veszprémi Járásbíróság Csanytelek területére, amelynek technikai eszközzel történő ellenőrzését is elrendelte. A vádlott az eszközt levágta a lábáról, majd a települést elhagyta, a büntetőeljárás alól kivonta magát. A vádlottal szemben emiatt elfogatóparancsot bocsátottak ki.

A vádlott ezután 2016 áprilisában, Csongrádon, egy önkormányzati intézmény két klímájának kültéri egységét, a vezetékek és rézcsövek elvágásával leszerelte, és az egységeket elvitte. A klímaegységek értéke mintegy 240.000 forint volt. A vádlott ugyanebben a hónapban, Felgyőn, egy vendéglátóegység klímájának 50.000 forint értékű kültéri egységét is leszerelte a réz kábelek elvágásával, és azt eltulajdonította. A vádlott szintén 2016 áprilisában, az egyik csongrádi templom két, összesen 10.000 forint értékű réz ereszcsatornáját is eltávolította oly módon, hogy a tartószegecseket eltörte. A vádlott a klímaegységeket és a csatornákat nemesfémként értékesítette, az eladás során pedig valótlanul akként nyilatkozott, hogy a dolgok az ő tulajdonában vannak.

A Csongrádi Járási Ügyészség a vádlottat többek között, kisebb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal, nemesfémre elkövetett lopás bűntettével, hamis magánokirat felhasználásának vétségével és fogolyszökés vétségével vádolja.

A büntetett előéletű vádlottal szemben az ügyészség börtönbüntetés kiszabását és közügyektől eltiltást indítványozott. A vádlott bűnösségének kérdésében a Csongrádi Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.