A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a fiatalkorú férfival szemben.

A vádlott szülei bár házasságukat nem bontották fel, külön éltek. A fiú az édesanyjával lakott a szülői házban Edelényben. 2016 novemberében a férfi felkereste kamasz fiát, hogy névnapján felköszöntse. Még tortát is vitt neki.

Italozni kezdtek, amit később egy közeli kocsmában folytattak. Innen mindketten ittas állapotban tértek haza. Otthon felvágták a tortát, majd veszekedni kezdtek azon, hogy milyen zenét hallgassanak.

Az apa megütötte fiát, aki viszonozta az ütést. Dulakodás alakult ki közöttük, melynek során a férfi hanyatt az ágyra esett. Fia ellökte apja rugdosó lábát és tovább ütötte a sértett fejét ököllel. Ezután felkapta az asztalon lévő kést, mellyel korábban a tortát vágták és egy alkalommal combon szúrta a hanyatt fekvő férfit. A vádlott ekkor kiment a házból a kést pedig feldobta a garázs tetejére.

A sértett combját ért szúrás a verőeret sértette, melyet fia visszatérve a derékszíjával próbált elszorítani, miközben anyját kérte, hogy értesítse a mentőket. Közben mesterségesen is lélegeztette apját. A sértett életét a kiérkező mentősök sem tudták megmenteni. A jelentős vérzés miatt a helyszínen meghalt.

Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtásában felfüggesztett fiatalkorúak börtönét indítványozta. A vádlott a nyomozás során lakhely elhagyási tilalom alatt állt, azonban a tárgyalás kitűzését már szabadlábon várja.

 

Hozzászólások lezárva.