A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal a 35 éves büntetlen előéletű sarkadi férfival szemben, aki még szeptemberben Sarkadon megütött és leköpött egy ügyeletes gyógyszerészt.

A sértett, mint szakgyógyszerész, ügyeletesi feladatokat látott el 2017. szeptember 3-án, vasárnap az egyik sarkadi gyógyszertárban. A lázas állapotban lévő vádlott 9 óra körüli időpontban a gyógyszertárba küldte nevelt lányát kamillateáért. A sértett a kérdésére kapott válasz alapján filteres kamillateát adott át a gyermeknek. A vádlott rögtön visszaküldte a gyermeket, mert ömlesztett teát szeretett volna, ám a sértett nem cserélte ki a terméket, mivel a gyógykészítmény visszaváltására nem volt lehetőség. Amikor a vádlott ezt megtudta, megjelent a gyógyszertár kiadó ablaka előtt, és már személyesen követelte a vásárolt áru cseréjét. Miután a sértett ennek nem tett eleget, a vádlott kiabálni kezdett vele, benyúlt a kiadó ablakon keresztül és arcon ütötte a sértettet, majd leköpte, továbbá bedobta az ablakon a visszaváltani kívánt teát. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség a férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja, amely bűncselekmény büntetési tétele 1-5 évig terjedő szabadságvesztés. A járási ügyészség a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt. Az eljárás a Gyulai Járásbíróság előtt folytatódik.

Hozzászólások lezárva.