A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 34 éves etesi férfi ellen, aki fahusánggal bántalmazta a vele összeszólalkozó sértettet.

A vádlott 2018. október 16-án, délelőtt, az egyik etesi útkereszteződésnél összeszólalkozott falubelijével, mert az korábban kikezdett az élettársával. A vita során az autójából elővett egy kb. 75 cm hosszú fahusángot, és erőteljes ütéseket mért a kérdőre vont férfi bal kezére, alkarjára, könyökére, és a bal térdére.

A bántalmazás következtében a sértett zúzódásos és hámhorzsolásos sérüléseket szenvedett. A sérülések gyógytartama külön-külön és együttesen is 8 napon belüli volt, azonban az ilyen eszközzel a karra mért ütések létrehozhattak volna súlyosabb, 8 napon túl gyógyuló csonttöréses sérüléseket is, mely súlyosabb sérülések elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető.

A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra is, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség a vádlottal szemben – a használt eszközre tekintettel – felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, valamint súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat, melyben halmazati büntetésként felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a büntetett előéletű vádlottal szemben. Az ügyészség indítványt tett arra is, hogy a bíróság a vádlottat a bűnügyi költségek megfizetésére kötelezze, valamint a fahusángot kobozza el.

Hozzászólások lezárva.