Egy bevásárlóközpont mosdójában bántalmazták a sértettet, aki később belehalt sérüléseibe; a Fővárosi Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat.

Az ivócimboráknak számító vádlottak, egy 25 és egy 29 éves férfi 2017. november 13-án a késő esti órákban, egy XIII. kerületi hipermarketben összetalálkoztak egy másik férfival, a sértettel. A sértett korábban többször lopott a 25 éves férfitól, aki emiatt már többször megverte. A 25 éves férfi a mellékhelyiségében számon kérte a sértettet, aki azonban ittas állapotban volt, és nem tudott a számon kérő elvárásainak megfelelően válaszolni. A fiatalabb férfi ezért bántalmazni kezdte, a sértett elesett, vérezni kezdett, de a terhelt nem hagyta abba a bántalmazást.

A 29 éves férfi kezdetben figyeléssel biztosította a mellékhelyiségben társa cselekményét, majd ő maga is bántalmazta a sértettet. Egy idő után a vádlottak felhagytak a sértett bántalmazásával, megmosdatták, majd mentőt hívtak hozzá. Mindkét vádlott megvárta a helyszínen a mentőket. A sértetten életmentő műtétet hajtottak végre, azonban a férfi tíz napon belül elhunyt.

A vádlottak – amíg nem értesültek a sértett haláláról – több személynek is dicsekedtek azzal, hogy nagyon megverték a sértettet.

A Fővárosi Főügyészség a két férfi ellen társtettesként elkövetett, halált okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, amely bűncselekményt a törvény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

A vádlottak letartóztatásban vannak.

Hozzászólások lezárva.