A Komáromi Járási Ügyészség egy férfival szemben kábítószer birtoklásának vétsége, bódult állapotban, folytatólagosan elkövetett járművezetés vétsége miatt, míg barátnőjével szemben, aki melltartópántja mögé rejtette a barátja kábítószerét, bűnpártolás vétsége miatt nyújtott be vádiratot.

A férfi 2018. január 23-án Szlovákiában amfetamin kábítószert vásárolt, azt elfogyasztotta, majd 2018. január 26-án 22 óra 55 perckor Komáromban, a Rákóczi rakparton személygépkocsival közlekedett úgy, hogy szervezetében kábítószer volt. Ekkor őt rendőrjárőrök ellenőrzés alá vonták, tőle a vezetői engedélyét elvették.

A férfi 2018. január 28-án ismét kábítószert szerzett, azt is elfogyasztotta, majd 22 óra 50 perckor, ismét bódult állapotban közlekedett személygépkocsival Komáromban a belvárosban. A  gépjárműben utasként a barátnője ült.

A férfi vádlott észlelte, hogy rendőrautó megy utánuk, ezért barátnőjének átadta a nála lévő kábítószert tartalmazó fecskendőt azért, hogy azt rejtse el. A nő a fecskendőt a melltartója pántjánál helyzete el azért, hogy a rendőri intézkedésnél ne kerüljön elő.

A rendőrjárőrök azonban a ruházat átvizsgálása során az elrejtett fecskendőt megtalálták, a kábítószert lefoglalták.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Komáromi Járásbíróság a férfit börtönbüntetésre, és közügyektől eltiltásra, barátnőjét pedig közérdekű munka büntetésre ítélje.

Hozzászólások lezárva.