A Tatabányai Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy férfival szemben, aki egészségügyi ellátásra szorult, a mentőszolgálat őt kórházba szállította, amelynek során a vádlott a gépjárművet elhagyta, majd az őt megfékezni próbáló  mentőápolót többször megütötte.

Az ittas állapotban lévő vádlott 2018. június 20. napján, este Tatán, a Cseke tó partján tanúsított epilepsziás tünetei miatt egészségügyi ellátásra szorult. A mentőszolgálat állampolgári bejelentésre a helyszínre érkezett egy gépjárművel. A mentőápoló sértett a vádlottat a helyszínen ellátta, majd az állapotára tekintettel megállapította, hogy kórházi ellátásra szorul, ezért a sértett és a gépkocsi sofőrje a vádlottat a hordágyon a betegszállító autóban helyezték el, biztonsági övvel is a hordágyhoz rögzítették, majd elindultak.

A jármű Vértesszőlős területén járt, amikor a vádlott kikapcsolta a biztonsági övét, majd a betegszállító ágyról felállva nekiesett az ajtón lévő ablakburkolatnak, illetve a jármű oldalsó tolóajtaját menet közben kinyitotta, melyet a gépkocsi vezetője észlelt és megállt a járművel. A  vádlott ekkor az úttestre ugrott, miközben a sértettet szidalmazta, trágár szavakkal illette. Ezt követően a vezető ülés hátsó oldalán helyet foglaló mentőápoló sértett a vádlott karját megpróbálta kezével lefogni, és a vádlottat a további agresszív fellépésében megakadályozni. A vádlott a sértett alkarját, fejét, száját dulakodás közben megütötte, ennek során 8 napon belül gyógyuló horzsolásos sérülést okozott. A sértett a bántalmazásból eredő sérülései miatt magánindítványt nem terjesztett elő.

A vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje. Amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy a szabadságvesztés mértékét és felfüggesztés próbaidejét  egyaránt  2 évben állapítsa meg.

 

Hozzászólások lezárva.