Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség egy 26 éves férfival szemben.

2017. júliusában, a hajnali órákban az ügyelet utasítására a mentőszolgálat gépkocsija  Miskolc-Lyukóvölgybe érkezett, ahol egy sérült férfit kellett ellátniuk. A fiatalember végig agresszívan viselkedett a személyzettel és folyamatosan szidalmazta őket. Ennek ellenére sikerült beültetniük a mentőautóba, ahol becsatolták a biztonsági övét, majd elindultak a kórházba. A férfi menet közben többször megpróbálta kicsatolni a biztonsági övet, melyet a mentőápoló megakadályozott. Mivel egyre agresszívebb lett ezért az autóval megálltak és rendőri segítséget kértek.

Ekkorra a vádlott kicsatolta a biztonsági övet és a mentőápolóra és a gépkocsi vezetőre támadt. Őket többször megpróbálta megütni, megrúgni. Ennek során a mentőápoló bal csuklója eltört, mely sérülés nyolc napon túl gyógyuló.

Végül a kiérkező rendőrök fékezték meg az agresszív beteget.

A mentőszolgálat mentésben részt vevő munkatársai közfeladatot ellátó személynek minősülnek és mint ilyenek kiemelt büntetőjogi védelmet élveznek.

A vádlottal szemben az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

 

Hozzászólások lezárva.