A Gödöllői Járási Ügyészség két napon belül, zsarolás bűntettének kísérlete miatt bíróság elé állította azt a férfit, aki szerettei bántalmazásával fenyegette meg a szomszédját, ha nem fizet neki 12 millió forintot. A sértett nem fizetett, pénz helyett téglát tett a zsarolónak szánt csomagba.

A bűnügy vádlottja, egy erdőkertesi férfi jelentős összegű tartozást halmozott fel. 2018 szeptemberében elhatározta, úgy szerez pénzt, hogy a szomszédjának, a bűnügy sértettjének fenyegető leveleket ír, melyben valós ok nélkül több millió forint átadását követeli.

A férfi két levelet írt, az egyiket számítógéppel, a másikat kézzel. Az elsőt 2018. szeptember 18-án dobta be a szomszédja postaládájába. A levélben egy évekkel korábbi, de pontosan meg nem jelölt sérelem miatt 12 millió forint megfizetését követelte, és azzal fenyegette meg a szomszéd férfit, hogy ha nem fizet, az élettársát autóbaleset éri, gyermekét pedig elveszíti. A második levelet 2018. szeptember 24-én, hajnalban dobta be a szomszéd postaládájába. Ebben kikötötte, hogy a pénzt másnap délután 2 óráig kéri, és megjelölte azt a helyet, ahol el kell helyezni az összeget. A férfi a sértettet szerettei bántalmazásával, háza, autója felgyújtásával fenyegette, ha a pénzt nem kapja meg.

A zsaroló és a sértett között valójában semmilyen kapcsolat, konfliktus nem volt, amelyből követelés származhatott volna.

A sértett már az első fenyegető levél miatt feljelentést tett a Gödöllői Rendőrkapitányságon, és 2018. szeptember 25-én, az elkövető által megjelölt helyre egy csomagot vitt, melyben a követelt készpénz helyett egy becsomagolt tégla volt. Amikor a férfi ezt a csomagot el akarta vinni, a rendőrök elfogták és őrizetbe vették.

A Gödöllői Járási Ügyészség két napon belül bíróság elé állította a zsarolás bűntettének kísérletével vádolt férfit. A Gödöllői Járásbíróság a férfit 2 év börtönre ítélte, melynek végrehajtását 4 évre felfüggesztette. A bíróság ítélete jogerős.

 

Hozzászólások lezárva.