Az ügy vádlottja a vád szerint arra próbálta rábírni az ügyvédet, hogy egyik védencét – akit konkrétan meg is nevezett – vegye rá fogolyszökésre annak érdekében, hogy a férfi ezután Magyarország belügyminiszterével kapcsolatos dokumentumokat vihessen ki külföldre.

A vádirat szerint a vádlott 2017. február 13-án felkeresett egy budapesti ügyvédet azzal, hogy polgári jogi kérdésben szeretne jogi tanácsot kérni.

A vádlott tisztában volt azzal, hogy az ügyvéd egy emberölés bűntettének kísérlete miatt – már bírósági szakban – folyamatban lévő bűnügy vádlottjának védője, és azzal is, hogy ez a férfi nyomkövető eszköz alkalmazásával elrendelt házi őrizetben van.

A vádirat szerint a vádlott az ügyvédnél tartott megbeszélést és tanácsadást követően, megkísérelte rábeszélni az ügyvédet arra, hogy vegye rá védencét – a fent említett súlyos bűnügy vádlottját – a fogolyszökésre, illetve konkrétan arra, hogy a férfi a lábán viselt nyomkövetőt távolítsa el és szökjön meg a házi őrizetből, majd Magyarország belügyminiszterével kapcsolatos dokumentumokat vigyen külföldre.

Amikor az ügyvéd a kérést egyértelműen visszautasította, a vádlott a vád szerint 20.000.000,- Ft-ot ajánlott neki arra az esetre, ha mégis rábírja a házi őrizetben lévő védencét a szökésre.

Az ügyvéd a vádlott jogtalan előny adására vonatkozó ajánlatát is visszautasította.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben bírósági eljárásban elkövetett vesztegetés bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra.

A vádlott elfogásáról készült rendőrségi felvételek elérhetősége:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/a-miniszterre-utazott

 

Hozzászólások lezárva.