A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat két férfival szemben, akik 2018 májusában előbb Szentgálon, majd Veszprémben szereztek maguknak autót, hogy lakóhelyükre hazajussanak.

A vádiratban foglaltak szerint a 26 éves férfi és 18 éves társa miután nyugtató hatású gyógyszert, illetve „biofüvet” fogyasztottak, elhatározták, hogy gépkocsit szereznek, és Szentgálról azzal jutnak haza Ajkára, illetve az egyik Ajka melletti faluba.

A vádlottak a kora esti órákban észrevettek egy gépkocsit, amelyben az indítókulcs bent maradt, s azzal Ajka felé indultak úgy, hogy a járművet az idősebb elkövető vezette. A két férfi azonban csak a szomszédos településig jutott, mivel Úrkút külterületén a személyautó elejét összetörve egy árokba borultak. Az elkövetőket a történtek miatt a rendőrök a Veszprémi Rendőrkapitányságra előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki, majd szabadon bocsátották.

A két férfi azonban azt követően sem tett le szándékáról, hogy gépkocsival menjenek haza, miután a rendőrségről távoztak. Találtak egy másik személyautót, amelyben az indítókulcs szintén bent maradt, s a járművel, melyet ekkor is az idősebb vádlott vezetett, a 8-as számú főút felé indultak. Haladásuk közben nekiütköztek egy személyautó hátuljának, így a második alkalommal megszerzett gépkocsiban is kárt okoztak.

A két férfit végül egy rendőrségi járőrkocsi állította meg. A vádlottak a rendőrautó hang- és fényjelzését először figyelmen kívül hagyták, majd mintegy 300 méter megtétele után, egy kamionos pihenőben megálltak, ahol igazoltatták őket.

Az idősebb vádlottnak a bódult állapotban vezetés miatt is felelnie kell a bíróság előtt, míg cserbenhagyás vétsége miatt külön eljárás van folyamatban.

Hozzászólások lezárva.