Az Esztergomi Járási Ügyészség három rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy nővel szemben, aki rendszeresen leittasodott, kettő gyermekét, valamint a családba fogadás révén általa nevelt harmadik gyermeket elhanyagolta, őket többször felpofozta, előttük  trágárul beszélt és jelenlétükben veszekedett, kiabált az élettársával, így magatartása a gyermekek testi, értelmi, érzelmi fejlődését veszélyeztette.

A vádlott 2016 nyarától gyakran leittasodott, emiatt dolgozni sem járt, élettársával gyakran veszekedett, kiabált és trágárul beszélt, aminek a 2002-ben és 2005-ben született két gyermeke, és a 2006-ban született, családba fogadott harmadik gyermek a tanúi voltak.  A vádlott ittas állapotban a dorogi lakásban a háztartást elhanyagolta, nem főzött, nem takarított, és gyakran egész nap az ágyban maradt, a házimunkát pedig a kiskorú sértettek végezték. A legidősebb gyermek vásárolt a sportversenyeken való részvételéért kapott pénzből élelmiszert, hogy legyen mit enniük, a testvéreinek rendszeresen készített szendvicseket az iskolába.

A vádlott a családba fogadott gyermeknek az életkorát meghaladó mennyiségű házimunka elvégzését határozta meg, ezért a sértett az iskolában fáradt volt. Ugyanennek a gyermeknek az iskolai felszerelését a vádlott hiánytalanul és határidőben nem vásárolta meg, őt az iskolai programokra nem engedte el, nem engedte sportolni, mert arra már nem kívánt pénzt kiadni.

A vádlott 2017. februárjától hetente többször bántalmazta, pofonvágta a gyerekeket, velük ok nélkül kiabált, ezért, valamint a vádlott fokozott ittassága, elhanyagoló és agresszív magatartása miatt a gyerekek zárkózottá, visszahúzódóvá váltak. 2017 tavaszán, a húsvéti szünetben a vádlott és élettársa Spanyolországba utaztak, a gyerekek felügyeletét a nő csak az iskolai szünet idejére oldotta meg, ezt követően két-három napig az akkor 14, 11 és 10 éves gyerekek egyedül tartózkodtak a lakásban, magukról gondoskodtak, így jártak iskolába.

A vádlott a gyermekek előtt veszekedett az élettársával, a vita gyakran tettlegességig fajult, ilyen alkalmakkor a sértettek a szobájukba menekültek, hogy ne hallják és lássák a történteket. 2017. június 11-én két alkalommal is verekedés volt az ittas vádlott és élettársa között a dorogi lakásban, melynek tanúja volt két gyermek, akik közül az egyik értesítette a rendőrséget. Ezt követően a vádlott külföldre költözött, és a gyerekek ellátásáról anyagilag sem gondoskodott.

A vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő, ezidáig büntetlen vádlottat végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

Hozzászólások lezárva.