A Tatabányai Járási Ügyészség a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot egy tatabányai nővel szemben, aki erőszakos többszörös visszaesőnek minősül.

Az erősen ittas állapotban lévő vádlott 2019. január 17-én 16 óra 20 perc körül a sértett nő tulajdonát képező tatabányai lakásban tévénézés közben beszélni kezdett a sértetthez, aki rászólt, hogy hagyja abba. Ekkor a vádlott a szobában lévő ágyon ülő, bal kezének, illetve bal bokájának bénulása miatt tolókocsival, illetve háromlábú bottal közlekedő sértetthez ment, hanyatt lökte az ágyon, haját megragadta és folyamatos szidalmazása közben legalább két alkalommal, közepes erővel ököllel bal arcfelén megütötte, illetve megkarmolta.

A vádlott bántalmazása következtében sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülésként bal halántéktáji, bal első szemzug és homloktáji zúzódásokat, valamint bal arcfeli hámfosztást szenvedett. A bántalmazás alkalmas volt nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására.

A vádirat szerint a vádlott erőszakos többszörös visszaesőnek minősül, amelyre figyelemmel szabadságvesztés esetén a büntetési tétel felső határa a kétszeresére emelkedik.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy amennyiben az elkövető az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, úgy őt a bíróság 4 év 7 hónap fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélje.

Hozzászólások lezárva.