Négy férfi garázdálkodott egy munkásszállón, egymással is verekedtek, egyikük kést is használt, amellyel akár életveszélyt is okozhatott volna; a Fővárosi Főügyészség vádat emelt velük szemben.

A vádirat szerint a vádlottak, négy férfi, köztük egy 17 éves fiatalkorú, 2018. február 2-án este, a X. kerületben, egy munkásszállón tartózkodtak, amikor a recepciós és élettársa között vita kerekedett. Az egyik terhelt, egy 41 éves férfi a vitába beleszólt, az élettársat meg is ütötte, majd 17 éves társával rongálni és lökdösődni kezdett, később verekedésbe keveredett két további férfival. A 41 éves férfi magához vett egy kést, és meg is szúrt egy 40 éves férfit – a dzsekijén keresztül – az oldalán, és megvágott egy 39 éves férfit. A támadás könnyű sérüléseket okozott, azonban az eszközre, a támadott testtájékokra figyelemmel egyik esetben életveszélyt, a másikban súlyos sérülést okozhatott volna.

A négyből két férfi a dulakodást akkor is folytatta, amikor a kihívott rendőrök az intézkedésüket megkezdték.

A vád tárgya még egy cselekmény, amely szerint a 41 éves férfi egy ajtót felfeszítve a szállóban készpénzt tulajdonított el.

A Fővárosi Főügyészség a 41 éves férfi ellen életveszélyt okozó és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, valamint lopás vétsége, társai ellen csoportosan, részben felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

Hozzászólások lezárva.